Usmażyłam dukanowe calzone: 6 łyżek otrąb owsianych zmieliłam blenederem, aby były drobniejsze. Dodałam jajko, mleko, tymianek i łyżkę mąki kukurydzinej. Wszystko zmiksowałam i smażyłam na teflonowej patelni jak naleśniki. 


Pierś indyka pokroiłam w drobną kostkę, obsypałam przyprawą do karkówki i ostrą papryką, wymieszałam i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wrzuciłam mięso na rozgrzaną patelnię z sosem sojowym, obsmażyłam. Dodałam 2 cebule, paprykę czerwoną i żółtą, pieczarki. Podlałam wodą i dusiłam, aż wszystkie składniki były gotowe. Dodałam pomidora i poddusiłam chwilę. Powstały sosik zagęściłam mąką kukurydzianą i wodą. 



Na „naleśnika” nałożyłam posiekaną kapustę pekińską i warzywa z sosem, zawinęłam jak calzone. Pycha!

W dniu 18.02.2011 przepis uhonorowany tytułem „Danie dnia” na www.smaker.pl :)